@buitengewoonbio

Mijn veld

De plek waar ik het meeste van mijn tijd doorbreng, is mijn veld. Daar zie je me bemesten, woelen, zaaien, planten, wieden, schoffelen, oogsten en ook al wel eens snoepen.
Met een teeltplan onder de arm, probeer ik een seizoen lang een gevarieerd aanbod aan biologische groenten te telen. 
Ik werk het liefst met zaadvaste rassen opdat mijn biogroenten nooit zullen inboeten op smaak. Het liefst van al experimenteer ik met minder bekende groenten, de zogenaamde "speciallekes".
Mijn lekker verse en kleurrijke smaakbommen bied ik aan in mijn veldwinkel. 

De tunnel

Op een regendag kan ik daar genieten van de tikkende regen; op een zonnige zomerse dag is het dan weer lekker zweten.
Dankzij dit overdekte veld kan ik al snel vroege radijsjes, groene slablaadjes, spinazie, veldsla, pijpajuintjes en pijplook oogsten. Bovendien groeien hier de lekkerste vleestomaten, de kleurrijkste cherrytomaatjes, komkommers, paprika's, aubergines en zelfs heerlijke Belgische meloenen!


Mijn veldwinkel

Het resultaat van al het harde werk op het veld en in de tunnels komt samen in mijn veldwinkel.
De versheid van mijn uitgestalde groenten en de ontmoetingen in mijn winkeltje: het geeft me zoveel energie.
De openingsuren variƫren tijdens het teeltjaar (Je vindt mijn huidige openingsuren hier). Tijdens de wintermaanden bereid ik mijn teeltplan van het volgende seizoen voor.
Hou zeker mijn instagram of facebook in de gaten om helemaal up-to-date te blijven. 

Omdat bewuster consumeren belangrijk is, omdat ik helemaal fan ben van #korteketen en #kooplokaal, maar vooral omdat het superlekker is, stel ik ook graag volgende samenwerkingen voor:

afhaalpunt @buitengewoonbio

Akelei

Als mijn collega bioboeren van de Akelei groenten oogsten die ik niet op mijn veld heb staan, vul ik heel graag het aanbod aan met hun producten.
Zo is Jelle's rabarber zeker terug te vinden in mijn veldwinkel en hebben jullie vorige zomer enthousiast gesmikkeld van de aardbeien van Sam.

Welke producten van de Akelei komen, staat op mijn krijtbord in de winkel. 

Weigewijs

Megatrots om ook afhaalpunt te zijn van de heerlijke kazen van Weigewijs.

Biologische verse geiten-, schapen- en koeienkaas gemaakt met liefde en vakmanschap. Zachte kaas, harde kaas, feta, bakkaas, met kruiden, zonder kruiden,... Keuze genoeg en het smaakt allemaal.

Hoe? Wat? Waar? Wanneer?
Tijdens mijn seizoen kan je elke twee weken op zaterdag je kaasjes komen ophalen in mijn winkel. Ik probeer ook altijd een reminder te posten op Facebook en Instagram.
Bestelling en betaling gebeuren rechtstreeks via @weigewijs; afhalen doe je dan tijdens de openingsuren van mijn veldwinkel.

De Lommerte

Superenthousiast met deze lekkere samenwerking.

Omdat ik volledig achter het project van Bi en Jan van De Lommerte sta. Bovendien past (h)eerlijk weidevlees perfect bij mijn (h)eerlijke biogroenten. Je proeft het verschil, dat beloof ik je.

Hoe? Wat? Waar? Wanneer?
Dat kan je het makkelijkst volgen op mijn sociale media. Een 4-tal keer per jaar kan er vers rundvlees en/of varkensvlees besteld worden bij De Lommerte.
Bestelling en betaling gebeuren rechtstreeks via @delommerte; afhalen doe je dan tijdens de openingsuren van mijn veldwinkel.
 

Op zoek naar een buiten-gewoon kado?

Leg je geliefden in de watten met een kadobon voor wat buiten-gewoon lekkers. Want hey, gaat de liefde niet altijd door de maag?

Kadobon te verkrijgen in mijn veldwinkel; bedrag kies je helemaal zelf.  Digitale kadobonnen heb ik niet, maar stuur me gerust een mailtje als je hem liever per post ontvangt.